Muhasebe Kaydı, Muhasebeleştirme, Vergi Daireleri, Sgk, Ebeyanname, Muhasebe bürosu, Muhasebe programları, Matbu Formlar,SGK, E-Devlet Uygulamaları, Guncel Mevzuat, Mali Müşavirlik

17 Aralık 2010 Cuma

... Muhasebe Programını Nasıl Öğrenebilirim?

ETA,ORKA,LOGO,LKS,NETSİS,MİKRO,LUCA,ZİRVE,DATASOFT....

Yukarıda sıraladığımız kelimelerin her biri ayrı birer Muhasebe Paket Programıdır. Ve hepsi görsellik ve sistematik olarak çok farklı programlardır, daha doğrusu öyle görünmektedirler. Esasında hepsinin kendine özel meziyyetleri tabii ki var. Lakin kullanmak, öğrenebilmek çokta zor değildir. Zaten hiç bilmeseniz dahi en temel işinize yararayacak özellikleri 1-2 hafta gibi kısa süre içerisinde öğreneceksinizdir. Kendinize güvenmeniz şart ..!

Burada önemli olan muhasebe bilgi düzeyidir. Genellikle mesleğe yeni adım atmış olan arkadaşlarımızın sık sorduğu sorular arasındadır: Şu programı nasıl öğrenebilirim? Bir başka handikap ise şudur: Bu programlardan birini bilmeyen meslektaşımız kendisini otomatikman eksi olarak değerlendirmektedir. Haklılık payları var. Çünkü iş ilanlarında "x muhasebe programını bilen personel aranıyor" şeklinde yazılar görmekteyiz. Buradaki eksikliği hemen farketmişsinizdir. İş ilanını veren kişi ya da kurumun hem muhasebe mesleğiyle hem de teknolojiyle alakalı bilgi düzeyi aslında yetersizdir. Hal böyle olunca iş ilanları da bu şekilde olmaktadır.

Neler yapabiliriz peki?
1-) Muhasebe bilgi düzeyinizi sürekli yükseltin ve güncel olun.
2-) Windowsu ve ofis (excell-word) programlarını derece olarak en az "iyi derecede diyebilecek kadar biliniz. Neden bunu söylüyoruz: Bilgisayar programlarını kullanabilmenin temel noktası budur. Muhasebe programlarının da artık windows tabanlı olduklarını unutmayalım..!
3-) İnterneti gelişi güzel değil de "neyi nasıl bulabileceğinizi ve nerede işinize yarar bilgi vardır" bilecek şekilde kullanın.
4-) En az 1 tane muhasebe programı iyi derecede bilinmelidir.



Eğer yukarıda saydığımız maddelerde kendinizi eksiksiz görüyorsanız geriye tek bir şey kalıyor. O da hangi muhasebe programı olursa olsun; bilmesenizde, onu çok kısa sürede çözüp, kullanabilme alt yapınızın olduğunu muhatabınıza anlatmaktır.

Konuyla ilgili sorularınız, düşünceleriniz, paylaşmak istediğiniz herşeyi aktarınız ki böyle bir sorunun çözümüne hep birlikte katkı sağlayalım...

0 comments:

Yorum Gönder

Instagram Sayfamızdan Bizi Takip Edebilirsiniz

Translate - Çeviri

Popüler Konular

Muhasebe ve Excel Grubu

 
Muhasebe ve Excel
Üyelere Özel grup · 275 üye
Facebook Gruba Katıl
Diğer grup ve sayfalardan farklı olarak, özellikle EXCEL üstüne yoğunlaşmak istediğim bir grup... Özel excel çalışma dosyalarımızı paylaşarak çalışma ...
 
Blogger tarafından desteklenmektedir.